Van Ploetermoeder naar Succesmama – Gastblog ‘maak je dromen waar’

Ik ben Danielle Zeeman, moeder van twee prachtige kinderen (een zoon en een dochter) en de inspirator achter Succesmama. Vandaag schrijf ik een gastblog over moederschap, ondernemen en je dromen waarmaken.

Moeder zijn is de mooiste rol in mijn leven. Absoluut. Maar daarnaast heb ik ook de ambitie om zelf zakelijk en persoonlijk te groeien, onafhankelijk te zijn en te werken vanuit mijn passie. Dit is echter niet altijd zo geweest… Ik ben nu 12 jaar aan het ondernemen, waarvan bijna 11 jaar in combinatie met mijn kinderen. Uiteraard: met vallen en opstaan, want dat hoort bij het ondernemen. Zeker in combinatie met het moederschap. Maar ik weet nu, uit eigen ervaring, hoe je vanuit een leven als ‘Ploetermoeder’ het leven kunt gaan leiden waar je altijd van gedroomd hebt.

“Ga er maar aan staan: je relatie is plotseling voorbij en je moet als alleenstaande moeder van 2 jonge kinderen verder. Financieel krijg je ook geen enkele steun, dus het is letterlijk: ‘Succes, mama’. Kijk maar hoe je het gaat redden met je twee kinderen.”

De vrijheid van een nieuw begin
Het overkwam mij. Een periode van veel pijn en verdriet volgde. Je hebt je kinderen niet meer altijd bij je, je hele wereld staat echt op zijn kop. Ja, ik was onrechtvaardig behandeld. Daar was ik boos om. En ja, ik was gekwetst, was bedrogen en voelde mij in de steek gelaten. Mijn hele huwelijk werd ik geleefd en werkte ik aan de droom van een ander. Mijn geluk was afhankelijk van anderen en mijn leven draaide om de zaak, mijn ex en mijn kinderen.

Maar ondanks alle pijn, ondanks dat ik mezelf volledig was kwijt geraakt, voelde ik óók bevrijding. De scheiding betekende voor mij in alle opzichten een nieuw begin, ook financieel. Hoewel mijn pensioen, huis en bedrijf weg waren en ik zelfs geen bedrage voor de kosten van de kinderen kreeg, wist ik 1 ding zeker: ik kan en wil nooit meer afhankelijk zijn van anderen! Ik realiseerde mij dat je altijd de vrijheid hebt om met iets om te gaan op de manier die jij kiest. Ik heb mijn nieuwe situatie geaccepteerd en kon daardoor verder.

danielle
De les die ik heb geleerd
Ik ben veel sterker geworden en weet precies wat ik wil en hoe mijn droom eruit ziet. Wat ik ook geleerd heb is dat je de tijd nooit meer terug kan draaien. Als het voorbij is, krijg je het nooit meer terug. Geld kan ik wel iedere keer weer opnieuw verdienen. Dit maakt dat het zo belangrijk is om de tijd die ik nog heb ook zo goed en leuk mogelijk te besteden. Het gaat om mijn droom en mijn energie. Doen waar mijn hart van gaat gloeien!

Na mijn scheiding heb ik kennisgemaakt met de wereld waarin ik zelf aan het roer sta, van niemand afhankelijk ben en een enorm gevoel van vrijheid ervaar. Ik werk nu aan mijn droom, doe wat ik leuk vind en geniet maximaal van de tijd die ik samen met mijn kinderen heb. Ik ben nu een veel leukere moeder voor mijn kinderen en wil een rolmodel voor hen maar ook voor jou zijn.

Als niets mij zou belemmeren…
Dan is Succesmama de grootste community van Nederland voor ondernemende moeders die zakelijk willen groeien en hun gezin willen laten bloeien. Dan heb ik een eigen tv-programma voor Succesmama, een eigen magazine en reis ik heel de wereld over om mijn inspiratie te delen en nog veel van de wereld te zien. Dan heb ik een prachtig online bedrijf en ben ik financieel vrij. Ik zou graag samen willen werken met andere succesvolle ondernemers en hele gave projecten creëren.  Meiden op de middelbare school al bewust maken van hoe belangrijk het is om hun eigen broek op te kunnen houden en dat ze kiezen voor hun eigen droom. En mijn ultieme droom is om geïnterviewd te worden door Oprah Winfrey.

Wat ik anderen wil meegeven
Dat je altijd een keuze hebt in het leven hoe je ergens mee om wilt gaan.  Ik had in de slachtofferrol kunnen kruipen na mijn scheiding, maar heb dit niet gedaan. Ik wilde weer leven (in vrijheid) en heb mijn schouders eronder gezet en ben gaan bouwen aan een mooie toekomst voor mezelf en voor mijn kinderen.
Daarnaast is een succesvol bedrijf in mijn ogen dé weg naar onafhankelijkheid én de oplossing voor vrouwen met een gezin. Immers: je kunt doen wat je het allerleukste vindt en je werkt waar, wanneer en met wie je wil! Door het internet kan je een bedrijf neerzetten waar je al je passie, kennis en ervaring in kwijt kunt. Je kan veel mensen tegelijk helpen en jouw droomleven leiden.

En, het geeft je die economische onafhankelijkheid die zo ontzettend belangrijk is. Jij staat aan het roer van je eigen leven. Je hebt de vrijheid om je droomleven te leiden; je doet dat waar je hart van gloeit, hebt liefdevolle relaties en verdient je eigen geld. Ik doe niks liever dan vrouwen bewust maken van de belangrijkheid van hun eigen onafhankelijkheid. Ze helpen bij het maken van belangrijke keuzes over hun manier van leven, hun gezin en hun bedrijf. Deze zijn namelijk allemaal met elkaar verbonden. De kunst is om jouw prioriteiten op alle vlakken in jouw leven zonder schuldgevoel met elkaar te integreren, zodat jij zakelijk kunt groeien en je gezin laat bloeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *