A way of life. Keep faith & be happy.

4 minuten. Dat is kort en scary shit, but here we go. Ik sta altijd eigenlijk wel met beide benen op de grond….Ja, ik zag sommige van jullie net wel kijken toen ik opkwam, wat loopt ze apart.. Ik heb dit weekend meegedaan met de Strong Viking Run en heb mij laten overhalen tot de 19 kilometer. Maar goed, normaal gesproken sta ik dus stevig met beide benen op de grond, alhoewel ik ook spiritueel ben. Maar goed niet zweverig.

Wie van jullie heeft zich wel eens belemmerd gevoeld door iemand om z’n droom na te jagen?

Wie van jullie voelt zich wel eens onzeker? ‘ik kan dat waarschijnlijk toch niet… die en die is beter daarin’

En, hoeveel mensen heb je in je naaste omgeving die je écht positiviteit inpraten en zeggen dat je ervoor moet gaan?

Vroeger, zo rond m’n 17e wilde ik journalistiek studeren. M’n vader zei: “daar is geen droog brood in te verdienen.” M’n moeder zei; “volg je hart.” M’n pa won deze battle en ik ging iets commercieels studeren. Op m’n 24ste heb ik een salesadviesbureau opgericht. Sales lijkt ontzettend veel op journalistiek. Het enige wat ik doe eigenlijk is luisteren naar m’n klanten en hen hun verhaal laten vertellen.

Vier jaar na de oprichting ging het mis. Behoorlijk mis. Hoogzwanger van mijn 2e zoon inmiddels. In de laatste maand van mijn zwangerschap moest ik een paar vaste teamleden laten gaan, of met een lelijk woord: ontslaan.

Tuurlijk dacht ik wel eens terug aan de opmerkingen van diverse mensen; je kunt niet en jong moeder worden en ondernemen, je kunt toch geen goede moeder zijn als je zo hard werkt? Je kunt toch niet op je 24ste een bedrijf oprichten?

Vijf weken na de keizersnede en met volle borsten, dus kolfapparaat mee, ging ik in de auto onderweg naar het Westen om een nieuwe opdracht binnen te halen. Nu, 4 jaar later, staat er een succesvol bedrijf, heb ik recent een 2e bedrijf opgericht en heb ik januari dit jaar besloten mijn droom na te jagen; documentaires maken. Ik moet de verhalen vertellen en laten zien, van mensen waarvan de echte verhalen onvoldoende kennen.

Denk aan de wereld van de Islamitische meisjes, mannen die door hun vrouwen worden mishandeld, ex gedetineerde moeders. Deze taboes moeten worden doorbroken. Hoe het allemaal gaat uitpakken weet ik nog niet, we nemen op dit moment de eerste serie op. Belangrijker is dat ik het nu gewoon doe.

Herken je dat? Het is mens eigen te denken in ‘wat niet kan’. Dat mensen tegen je zeggen; het is te risicovol of doe maar gewoon normaal. Dus houden we onszelf vaak klein. Doen we het toch maar niet. Gaan we toch maar niet achter onze dromen aan. Ik wil je juist vertellen wat je wel moet doen.

Zowel de tegenslagen als de opmerkingen van die mensen houden mij niet tegen om mijn dromen te verwezenlijken. En dat zou jou ook niet tegen mogen houden. Ben je niet gelukkig in je baan, zeg hem op. Ben je niet meer gelukkig in je huwelijk (en je hebt er alles aan gedaan, relatietherapie etc.), zoek een ander. Durf te leven. Durf te vallen, maar weet je, daarna sta je altijd weer op.

Ik heb goed nieuws voor je. De oplossing is super simpel. Je hebt go up goals en give up goals. Het 1e heeft betrekking op je dromen, op je hogere doelen. Deze deel je maar met 1 a 2 personen in je inner circle. De ene helft interesseert het namelijk helemaal niets en de andere helft is jaloers. Helaas.

Je give up goals, zoals ik wil stoppen met roken, ik wil 5 kilo afvallen, kun je met je netwerk delen of met de hele wereld. Mensen zullen je hierin bemoedigen en de figuurlijke stok achter de deur zijn. ‘He, jij bent (of was..) toch gestopt met roken, waarom sta je dan nu een sigaretje te roken?’

Oke, het gaat dus om je go up goals. How to achieve them? Het kernwoord hierin is je onderbewustzijn. Door onze omgeving, maar ook door onszelf, praten we onszelf allerlei negativiteit aan. Niet meer naar luisteren dus en zie dat te voorkomen dus. Gebruik positieve woorden, wees hoopvol, denk positiever, ken je de kracht van visualisatie? Dat wat je voor je ziet, visualiseert, bereik je uiteindelijk ook. En natuurlijk moet je er ook gewoon kei-en keihard voor werken en vechten. Dan wordt je beter en beter en succesvoller. Ik heb gelezen in een amerikaans onderzoek dat het succes in je leven (het naleven van je dromen) voor 90% wordt bepaald door hoe jij je eigen hersenen aanstuurt (bewust en onbewust), de andere 10% bestaat uit het pad en je carrière.

Dus, blijf jezelf, stel jezelf kwetsbaar op, durf te vallen en sta dan weer op.

Mijn vraag aan jou is; ben je helemaal happy op dit moment (en je hoeft mij niet te antwoorden uiteraard nu, maar denk er voor jezelf over na), volg je je hart en maak je je dromen waar?

Dank allemaal voor het luisteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *