Een gouden bedrijf: Lagosto.

De gouden tijden die mijn ouders hebben gekend, daar is mijn generatie niet mee opgegroeid. Het heeft ons mooie gesprekken opgeleverd, op late zondagmiddagen, bij de open haard met een goed glas wijn in onze hand; ‘Maar, Carola, echt serieus, klanten die zestig dagen over de betaling van hun factuur doen? Dat kan toch niet. Je moet beter je debiteurenbeleid managen.’ ‘Ik weet het, papa, maar ja, het is zo. Sommige klanten betalen altijd op tijd en andere moeten wij altijd achterna bellen en mailen.’ Hij vervolgt; ‘In mijn tijd betaalde klanten altijd direct of binnen acht dagen, dat was heel normaal.’ ‘Tja, papa, dat was toen……’

Ondernemen in crisisjaren

Ondanks de crisis hebben wij acht bijzondere jaren gehad. Zware jaren, spannende jaren, mooie jaren en vooral veel inspirerende jaren. Toen wij in 2011 bijna failliet gingen en daar toch bovenkwamen – met littekens en kleurscheuren – dacht ik daarna; ‘Oké, blijkbaar had ik dit nodig voor mijn ontwikkeling en moet ik hier veel van leren en later misschien iets mee doen.’ Ik heb mij nooit iets aangetrokken van ‘de crisisjaren’, voor mij is dat nooit een reden geweest om te stoppen of om bij de pakken neer te gaan zitten. Kansen genoeg. Altijd en overal. Slim ondernemen; weinig fte, toffe stagiaires een kans geven, samenwerkingen aangaan en vooral zelf kei-en keihard werken. Niet piepen, gewoon gaan.

Geen gouden tijden, wel een gouden bedrijf

Lagosto, ik wil je bedanken voor de afgelopen acht jaar. Wat jij mij allemaal hebt geleerd, kan geen goud of diamant tegenop. De mensen die jij op mijn pad hebt gebracht, de klanten, de leveranciers, mijn collega’s, mijn netwerk – zowel offline als online – ik ben je daar eeuwig dankbaar voor. Dankjewel dat je hebt bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling als ondernemer, als mens. Dat ik door jou heb geleerd wie ik wel en vooral niét kan vertrouwen. Door jou weet ik nu dat ik altijd, maar dan ook echt altijd, 100% op mijn intuïtie kan afgaan. Ik weet nuHet is jammer dat ik in juni van dit jaar afscheid van je heb moeten nemen en dat we het niet samen hebben gered. Ik zal onze ervaring samen met andere ondernemers gaan delen en er inspiratie uithalen en dit doorgeven.

Ik zal je nooit vergeten,

 

Liefs Carola.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *